Smertemestring

Kirstine Risager - kognitiv psykoterapeut
Skriv til klinikkenRing til klinikken

Jeg tilbyder dig hjælp til at lære at leve bedre med dine smerter og forstå dine smerter og håndtere dine smerter bedst muligt.

Jeg tilbyder dig hjælp til at lære at leve bedre med dine smerter og forstå dine smerter og håndtere dine smerter bedst muligt.

Jeg tilbyder desuden hjælp til at afklare, om du har modtaget den relevante behandling for dine smerter, når det gælder smerter relateret til kroppens muskler, led, nerver og diskusskiver. Det kan fx være rygsmerter, hovedpine, nakkesmerter, skuldersmerter, hoftesmerter, en følelse af en nerve i klemme, samt generelle led- og muskelsmerter. 

I indsatsen mod dine smerter benytter jeg det, som er relevant for dig, inden for kognitiv terapi, mindfulness og kiropraktik. Denne tilgang svarer til det, som der tilbydes rundt om i landet på smerteklinikker. Jeg benytter det, som man med et fint ord kalder den biopsykosociale model. 

Hos mig kan du hurtigt få en konsultation, i modsætning til de offentlige smerteklinikker, hvor der typisk er mange måneders ventetid. Når smerter begynder at påvirke dig psykisk, så ender du hurtigt i en nedadgående negativ spiral, som kan have adskille ubehagelige konsekvenser. Derfor er det vigtigt, at du hurtigt har mulighed for at modtage kognitiv psykoterapi mm., inden dit liv kører af sporet. 

Forskere i rygsmerter anbefaler kognitiv adfærdsterapi (kaldes kognitiv terapi) til udvalgte patienter, der har haft rygsmerter i under 6 uger. Og der anbefales kognitiv terapi som first-line behandling (dvs på lige fod med kiropraktik, smertestillende medicin, fysioterapi osv) til patienter, som har haft rygsmerter i mere end 12 uger inden for 1 år. I Danmark kan man først henvises til en smerteklinik, når man har haft konstante smerter i 6 måneder. Det anbefales, at der arbejdes ud fra den biopsykosociale model. 

Hvis du har smerter, og du anbefales eller vælger at modtage kognitiv terapi, så betyder det ikke, at jeg, din læge eller andre behandlere tror, at dine fysiske smerter ikke er reelle. Der er ingen der mistænker dig for, at dine smerter er noget, som du har opfundet. Der kan være flere grunde til, at behandlere anbefaler kognitiv terapi i en situation med længerevarende smerter, kraftige smerter og/eller kroniske smerter mm.

Vores psyke og vores fysiske krop hænger sammen. Vi kender stadig ikke sammenhængen tilbundsgående, men forskning har påvist meget. For eksempel ved vi, at har en person mange smerter, så udvikler personen lettere katastrofetanker, uhensigtsmæssige adfærdsmønstre, bliver ked af det og måske depressiv eller ængstelig. Man bliver måske sygemeldt, mister sit arbejde og relationen til ens partner, venner mm. ændrer sig. Dette skaber naturligvis nedsat livskvalitet, og gør det langt sværere at komme ovenpå igen, både fysisk og psykisk. Omvendt har mennesker, der er depressive, føler sig stressede eller er utilfredse med deres liv, en langt større risiko for at udvikle rygsmerter. Måske har man allerede gener, som udvikler sig til en decideret smerteproblematik. Vi ved også, at har man fået en fysisk skade, fx i en ulykke eller en diskusprolaps, så heler skaden lettere op hos de mennesker, som er gode til at tage et afbalanceret ansvar for deres eget liv, tror på de selv kan gøre en forskel, og som generelt føler livsglæde og er motiverede. Det vil for eksempel sige, at det er ikke afbalanceret at holde sig til, at stærke smerter som følge af en skade bare skal arbejdes væk. Eller det modsatte, at man bliver inaktiv og bange for at bevæge sig. 

Som behandlere ønsker vi at hjælpe patienter af med deres smerter. Vi vil undgå at patienters smerter udvikler sig til at blive kroniske af den ene eller anden årsag. Og vi ønsker at patienter med kroniske smerter lever det bedst mulige liv. Alt dette kan jeg blandt andet som psykoterapeut, kiropraktor og mindfulnessinstruktør hjælpe dig med.

Aabenraa

Klinik hos Aktiv Kiropraktik
Vestergade 23, st.
6200 Åbenrå

Telefontider:
Man-Torsdag 08.00 -17.00
Fredag 08.00 -14.30

Online konsultation

Har du ikke muligheden for at komme ind til klinikken, eller gør omstændigheder som Covid-19 at du føler dig mere tryg ved at gøre din terapi session digital, så tilbyder vi også at en session kan gennemføres online som et video- eller telefonopkald.....

Skal vi ringe til dig?

Du skal ikke vente.
Kontakt os nu og få konsultation.

OBS! Afbud skal ske telefonisk og 24 timer før din konsultation.