Smerter

Kirstine Risager - kognitiv psykoterapeut
Skriv til klinikkenRing til klinikken

Det kan være opslidende af leve med smerter hver dag. Smerter kan gøre os kede af det og få livet til at syne meningsløst.

Psyke og fysik hænger sammen

Det kan være opslidende af leve med smerter hver dag. Smerter kan gøre os kede af det og få livet til at syne meningsløst. Smerter kan forårsage søvnløshed, og kan hindre os i at være den vi gerne vil være. Forholdet til vores børn, partner, venner og kollegaer ændres måske. Ensomhed og en følelse af at være isoleret kan være en realitet.

Vores psyke og vores fysiske krop hænger sammen. Vi kender stadig ikke sammenhængen tilbundsgående, men forskning har påvist meget. For eksempel ved vi, at har en person mange smerter, så udvikler personen lettere katastrofetanker, uhensigtsmæssige adfærdsmønstre, bliver ked af det og måske depressiv eller ængstelig. Man bliver måske sygemeldt, mister sit arbejde og relationen til ens partner, venner mm. ændrer sig. Dette skaber naturligvis nedsat livskvalitet, og gør det langt sværere at komme ovenpå igen, både fysisk og psykisk. Omvendt har mennesker, der er depressive, føler sig stressede eller er utilfredse med deres liv, en langt større risiko for at udvikle rygsmerter.

Måske har man allerede gener, som udvikler sig til en decideret smerteproblematik. Vi ved også, at har man fået en fysisk skade, fx i en ulykke eller en diskusprolaps, så heler skaden lettere op hos de mennesker, som er gode til at tage et afbalanceret ansvar for deres eget liv, tror på de selv kan gøre en forskel, og som generelt føler livsglæde og er motiverede. Det vil for eksempel sige, at det er ikke afbalanceret at holde sig til, at stærke smerter som følge af en skade bare skal arbejdes væk. Eller det modsatte, at man bliver inaktiv og bange for at bevæge sig. 

Kognitiv terapi er en effektiv metode, hvis man vil finde redskaber til at få et bedre liv med smerter. Jeg har et indgående kendskab til smerteproblematikker, da jeg er psykoterapeut, kiropraktor og mindfulnessinstruktør.

Læs mere om Kirstine

Læse mere om smertemestring

Læse mere om psykoterapeutisk terapi

Aabenraa

Klinik hos Aktiv Kiropraktik
Vestergade 23, st.
6200 Åbenrå

Telefontider:
Man-Torsdag 08.00 -17.00
Fredag 08.00 -14.30

Online konsultation

Har du ikke muligheden for at komme ind til klinikken, eller gør omstændigheder som Covid-19 at du føler dig mere tryg ved at gøre din terapi session digital, så tilbyder vi også at en session kan gennemføres online som et video- eller telefonopkald.....

Skal vi ringe til dig?

Du skal ikke vente.
Kontakt os nu og få konsultation.

OBS! Afbud skal ske telefonisk og 24 timer før din konsultation.