Angst og OCD

Kirstine Risager - kognitiv psykoterapeut
Skriv til klinikkenRing til klinikken

Har angst også sat dit lidt på standby?
Bare rolig, det kan blive helt normalt igen.

Ubehagelige kropslige fornemmelser

Oplever du angst, får du typisk ubehagelige kropslige fornemmelser eksempelvis i form at hjertebanken, svimmelhed, anspændthed, svedige hænder og indre uro. Ofte opstår der katastrofetanker og en ændret adfærd fx i form af undgåelse eller aggressivitet. Der er en glidende overgang mellem angst, frygt, nervøsitet, usikkerhed og utryghed.

Angst kan være en måde kroppen reagerer på, hvis vi har været udsat for pres eller stress gennem længere tid, eller været udsat for en ubehagelig oplevelse.

Der findes forskellige typer af angst, her under fobier.

Nogle med angst har også OCD (obsessive compulsive disorder) med tvangshandlinger og tvangstanker.

Mange med angst mistænker, at der er noget alvorligt i vejen med dem. Men det er der sjældent. Angst er oftest bare en følelse af, at der er fare på færde. Vores trusselssystem aktiveres, og kroppen  gør sig klar til kamp eller flugt. Det er en af kroppens normale reaktioner, som er livsvigtig for os.

Kører vi for eksempel bil, og vi pludselig er ved at ende i et sammenstød, så er det vigtig at kroppen kan reagere hurtig på en lille impuls, som det vi ser ud af øjenkrogen. Men hvis vi bliver overforsigtige og ikke kan slappe af, når vi kører bil, eller vi stopper med at køre bil, fordi vi er bange for at vi køre galt, så er det en uhensigtsmæssig reaktion, som kan være til stor gene i vores dagligdag. 

Med kognitiv psykoterapi kommer du til at kende dig selv bedre. Du får redskaber, således du kan kontrollere din angst, frem for at angsten kontrollerer dig.

Aabenraa

Klinik hos Aktiv Kiropraktik
Vestergade 23, st.
6200 Åbenrå

Telefontider:
Man-Torsdag 08.00 -17.00
Fredag 08.00 -14.30

Online konsultation

Har du ikke muligheden for at komme ind til klinikken, eller gør omstændigheder som Covid-19 at du føler dig mere tryg ved at gøre din terapi session digital, så tilbyder vi også at en session kan gennemføres online som et video- eller telefonopkald.....

Skal vi ringe til dig?

Du skal ikke vente.
Kontakt os nu og få konsultation.

OBS! Afbud skal ske telefonisk og 24 timer før din konsultation.