Selvværdsproblemer

Kirstine Risager - kognitiv psykoterapeut
Skriv til klinikkenRing til klinikken

Selvkritiske tanker er med til at forstærke lavt selvær. Vi kan hjælpe dig med at ændre dit tankemønster og blive mere positiv.

At have et lavt selvværd hænger sammen med at have mange negative selvkritiske tanker. Tanker fx som, jeg er ikke god nok, jeg slår ikke til, jeg er svag og har ingen værdi, jeg burde præstere bedre, jeg er uønsket eller forkert. Det er min skyld. Andre er bedre eller vigtigere end mig. Verden eller fremtiden er usikker. 

At have et lavt selvværd er ikke medfødt. Den måde du tolker dig selv og andre på, skabes allerede i de tidligere barneår, på baggrund af de tanker, følelser og erfaringer du gør dig som barn. Mange oplevelser i børneårene påvirker dit selvværd, fx hvis der er idealer du ikke har kunnet leve op til, manglende anerkendelse og omsorg, at du eller din familie har haft det svært på en eller anden måde. Mm.

Tit kompenserer man for de negative tanker om sig selv med overansvarlighed og øget pligtfølelse. Mange har meget høje krav til sig selv. Man vil gerne leve op til andres forventninger og bliver måske en ”pleaser”. Man tænker på, hvad andre tænker om en og sammenligner sig med andre. Eller man tør måske ikke sin mening, eller tage initiativ til det man ønsker. Og ofte får man ikke sagt til og fra. Lavt selvværd kan også komme til udtryk som irritabilitet, vrede og man ender i konflikter. Alt i alt kan det påvirke ens liv på en uheldig måde, hvor man føler sig drænet, modløs, trist og ked af det, nedprioriterer sig selv og man har en generel utilfredshed med livet. Depression, angst og stress er ofte relateret til lavt selvværd. 

Kognitiv terapi er et veldokumenteret redskab til at få brudt den uhensigtsmæssige cirkel, man står i, ved at opdage og arbejde med de tanker, der er årsag til det lave selvværd. Undervejs i terapiforløbet vil der typisk være adfærdsøvelser.

Aabenraa

Klinik hos Aktiv Kiropraktik
Vestergade 23, st.
6200 Åbenrå

Telefontider:
Man-Torsdag 08.00 -17.00
Fredag 08.00 -14.30

Online konsultation

Har du ikke muligheden for at komme ind til klinikken, eller gør omstændigheder som Covid-19 at du føler dig mere tryg ved at gøre din terapi session digital, så tilbyder vi også at en session kan gennemføres online som et video- eller telefonopkald.....

Skal vi ringe til dig?

Du skal ikke vente.
Kontakt os nu og få konsultation.

OBS! Afbud skal ske telefonisk og 24 timer før din konsultation.