Depression

Kirstine Risager - kognitiv psykoterapeut
Skriv til klinikkenRing til klinikken

En depression er kendetegnet ved en følelse af nedtrykthed, nedsat interesse eller lyst, nedsat energi eller øget træthed.

Sådan kendetegner du en depression

En depression er kendetegnet ved en følelse af nedtrykthed, nedsat interesse eller lyst, nedsat energi eller øget træthed. Der er ledsagesymptomer som eksempelvis lavt selvværd og nedsat selvtillid, selvbebrejdelser eller skyldfølelse, øvnforstyrrelser, appetit- eller vægtændring eller selvmordstanker. Symptomerne kan komme til udtryk på forskellig vis. Nogle er primært kede af det og triste, kan ikke se meningen med livet og har ikke lyst til noget. Andre, ofte mænd, reagerer med at være kritiske, irritable, aggressive eller trætte.

Ensomhed, tab, skilsmisse, problemer på arbejde, livstruende sygdomme, langvarige smerter, meningsløshed i livet, håbløshed omkring fremtiden, angst, stress og andet kan være årsagen til, at man udvikler en depression. Man kan også have en sårbarhed med sig fra barndommen.

Depressioner kan være lette, moderate eller svære. Nogle oplever tilbagevendende depressioner. Netop derfor er det vigtigt, at forholde sig til, hvorfor man er endt med en depression. Der er meget der tyder på, at det er vigtigt at få terapi. Antidepressiv medicin kan hos nogle virke stabiliserende på følelser, så de ubehagelige symptomer ikke kommer så stærkt til udtryk.

Sådan behandler jeg depression

Forskning viser, at kognitiv psykoterapi har god effekt på depression. I terapien afklarer vi sammen, hvilke hændelser, omstændigheder og tankemønstre, der har ført til depressionen. Vi arbejder med, hvad der skal til, for du får et mere værdifuldt liv. Måske er der ting, du skal acceptere eller indse. Måske er der ting, du skal tænke anderledes, og der skal måske findes nye strategier for, hvordan du udtrykker dig i relationer.
Processen kan føles besværlig, trættende og lang, især til at starte med, da det er her du har det værst. Som du får det bedre, føler du dig mere motiveret og du kan klare mere, du føler dig mere frisk og begynder at forholde dig til dit liv og dine omgivelser på en mere hensigtsmæssig måde. Du bliver ganske enkelt gladere.

Aabenraa

Klinik hos Aktiv Kiropraktik
Vestergade 23, st.
6200 Åbenrå

Telefontider:
Man-Torsdag 08.00 -17.00
Fredag 08.00 -14.30

Online konsultation

Har du ikke muligheden for at komme ind til klinikken, eller gør omstændigheder som Covid-19 at du føler dig mere tryg ved at gøre din terapi session digital, så tilbyder vi også at en session kan gennemføres online som et video- eller telefonopkald.....

Skal vi ringe til dig?

Du skal ikke vente.
Kontakt os nu og få konsultation.

OBS! Afbud skal ske telefonisk og 24 timer før din konsultation.